Tomas Hylland Eriksen er aktuell med boka "Syv meninger med livet".

Høstens litteraturprogram

Velkommen til gode litterære opplevelser og spennende forfattermøter i høst, med bl.a. Tomas Hylland Eriksen, Kristin Solberg, Sven Egil Omdal og Jan-Erik Smilden.

Litteratur- og ytringsfrihetsfestivalen Kapittel, har tema Brudd og arrangeres i perioden 21. - 25. september.

Bokprat

Anerkjente forfattere holder foredrag eller deltar i samtaler med utgangspunkt i aktuelle bøker innen sakprosa og skjønnlitteratur.

Den populære programserien starter opp 1. september med foredrag ved journalist og historiker Jan-Erik Smilden som har skrevet den kritikerroste boka En kort introduksjon til det osmanske riket Møt forfatteren i samtale med NRKs utenrikskorrespondent Sidsel Wold. Sammen vil de trekke linjer til det som skjer i Tyrkia i dag.

Andre aktuelle gjester og bøker i september og oktober: Kristin Solberg med boka Den andre, komponist Fartein Valens grandnevø Fartein Valen-Sendestad med boka Mennesket Fartein Valen, Hadley Freeman med boka Den jødiske familien Glass, Alfred Fidjestøl med biografien Innerst i hjertet har jeg min forstand om forfatter og retoriker Georg Johannesen, Tomm Kristiansen med den nye boka Afrika på 200 sider, Anne Helgesen som har skrevet biografien Anne-Cath. Vestly - mye mer enn Mormor, Sven Egil Omdal med boka Sachsenhausen, Nazistemes dødsleir og drømmen om et bedre Norge og Tomas Hylland Eriksen med boka Syv meninger med livet.

Hele Rogaland leser

Startskuddet for utdelingen av bøkene i Hele Rogaland leser er tradisjonen tro helgen før Kapittel-festivalen. I år starter bokutdelingen lørdag 17. september. Mímír Kristjánssons bok Mamma er trygda er årets bok i Hele Rogaland leser og 30 000 gratiseksemplarer skal deles ut.

Torsdag 29. september inviterer vi til Litteraturkveld med Mimir Kristjánsson i samtale med tidligere journalist og sjefredaktør i Stavanger Aftenblad Tom Hetland om boka Mamma er trygda.

På Finnøy og Rennesøy bibliotek, blir det foredrag med forfatteren om boka mandag 10. oktober.

Foto: Sølvberget

Skeive klassikere på Kiellandsenteret

I år markeres Skeivt kulturår, en feiring av at det er gått femti år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge. I den anledning har vi omgjort Kiellandsenterets faste programserie «Klassikerlørdag» til «Skeive klassikere».

I løpet av høsten byr vi på møter med forfatterskap som på ulikt vis løfter fram skeivhet og skeive erfaringer, og som gir et innblikk i mangfoldige, og kanskje også provokative, fortellinger. Som feminist, forfatter, bibliotekar og aktivist Audre Lorde, kunstner, forfatter, illustratør og tegneserieskaper Tove Jansson, Sapfo - en produktiv dikter som ble født omkring år 610 f.Kr. på øya Lesbos og Gunvor Hofmo - en av etterkrigstidens sentrale norske lyrikere.

Kiellandsalong

Kiellandsalong er en fast programserie der vi inviterer ulike stemmer til å belyse aktuelle temaer i litteraturen. En torsdag i måneden inviterer vi til Kiellandsalong i Kafé Salongen.

Under Kapittelfestivalen kan du møte forfatterne Erlend O. Nødtvedt og Jan Kjærstad i samtale med med professor Janne Stigen Drangsholt om deres bøker Mordet på Henrik Ibsen og En tid for å leve, som begge kretser rundt Ibsen og hans forfatterskap. Se resten av programmet ser du i oversikten nedenfor.

Filosofikafé

Dette er en møteplass for deg som ønsker å reflektere over livets små og store spørsmål i felleskap med andre. Velkommen til Filosofikafé med forteller Marianne Stenerud og filosof Ingunaya Myhre Larsen som legger til rette for en undrende og utforskende samtale. Høstens datoer er 24. august, 5. oktober og 16. oktober.

Tema for 24. august er kunst: - Hva er kunstens rolle og hvilken verdi har den? Hva gir kunsten oss? Kan kunst noe som ingenting annet kan?

Feministisk lesesirkel

Lesesirkelen møtes en tirsdag i måneden for å lese og diskutere ulike tekster fra et feministisk perspektiv. Leseliste finner du i hvert arrangement i programoversikten nedenfor.

Spa for hjernen: Høytlesning i biblioteket

Hvis du liker å bli lest høyt for og fordype deg i noveller og dikt, kan du være med på "Shared reading" i høst. "Shared reading på norsk" skjer annehver tirsdag kl. 18.00 og onsdag kl. 12.00.

Litteraturprogram og billetter

Torsdag 29. september, kl. 12:00, Kinosal 1

Bokprat: Alfred Fidjestøl om biografien om Georg Johannesen

Torsdag 29. september, kl. 19:00, 1. etasje, Møteplassen

Litteraturkveld: Hele Rogaland leser Mamma er trygda

Onsdag 5. oktober, kl. 19:00, 4. etasje, Salongen

Filosofikafé på Kiellandsenteret

Torsdag 6. oktober, kl. 12:00, Kinosal 1

Bokprat: Tomm Kristiansen om Afrika på 200 sider

Torsdag 13. oktober, kl. 12:00, Kinosal 1

Bokprat: Anne Helgesen om Anne-Cath Vestly

Tirsdag 18. oktober, kl. 19:00, 4. etasje, Salongen

Feministisk lesesirkel på Kiellandsenteret

Torsdag 20. oktober, kl. 12:00, Kinosal 1

Bokprat: Sven Egil Omdal om Sachsenhausen

Torsdag 20. oktober, kl. 19:00, 4. etasje, Salongen

Kiellandsalong: Sylvia Plath

Lørdag 22. oktober, kl. 12:00, 1. etasje, Møteplassen

Skeive klassikere: Tove Jansson

Lørdag 22. oktober, kl. 13:00, -1. etasje, Kjelleren

Markering av FN-dagen

Torsdag 27. oktober, kl. 12:00, Kinosal 1

Bokprat: Tomas Hylland Eriksen om Syv meninger med livet

Fredag 4. november, kl. 18:00, Kinosal 1

Kiellandforedraget: Karl Ove Knausgård

Lørdag 5. november, kl. 12:00, Kinosal 1

Karl Ove Knausgård: Morgenstjernen-serien

Tirsdag 15. november, kl. 19:00, 4. etasje, Salongen

Feministisk lesesirkel på Kiellandsenteret

Onsdag 16. november, kl. 19:00, 4. etasje, Salongen

Filosofikafé på Kiellandsenteret

Lørdag 19. november, kl. 12:00, 1. etasje, Møteplassen

Skeive klassikere: Sapfo

Lørdag 10. desember, kl. 12:00, 1. etasje, Møteplassen

Skeive klassikere: Gunvor Hofmo

Tirsdag 13. desember, kl. 19:00, 4. etasje, Salongen

Feministisk lesesirkel på Kiellandsenteret

Laster...

An unhandled exception has occurred, see browser dev tools for details. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙