Hva leter du etter?
Fotografi av Per Chriostian Brown av en hjemløs mann som ligger og sover på gaten

Utstilling: Per Christian Brown

27. januar-28. april vises Per Christian Browns utstilling "We are such stuff as dreams are made on – and our little life is rounded with a sleep" i Sølvberget galleri.

Utstillingen åpnet lørdag 27. januar kl. 14.00, og ordfører Sissel Knutsen Hegdal sto for den offisielle åpningen.

Aftenbladets anmelder, Trond Borgen, skriver:"Sterkt fotografi om sterke skjebner i stram utstillingsregi", og gir utstillingen terningkast 5. Les anmeldelsen her (abonnenter).

Per Christian Brown (f.1976) er født og oppvokst i Stavanger og er av våre fremste samtidskunstnere. Han bor og arbeider i Berlin. Per Christian Brown jobber med analogt fotografi, video og installasjon. Fellesnevneren for hans prosjekter er en utforskning av naturen og poetisk imaginasjon, psykologi og biologi. Han stiller ofte spørsmål knyttet til identitet og sosiale og politiske forhold.

Verkene hans er innkjøpt av private og offentlige samlinger, og han har jobbet med flere utsmykkingsprosjekter for offentlige bygg i Norge. Han har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland.

Til Sølvberget galleri kommer han med en helt ny utstilling som har fått tittelen «We are such stuff as dreams are made on - and our little life is rounded with a sleep». Tittel er hentet fra William Shakespeare sitt skuespill Stormen og utstillingen tar opp tema knyttet til hjemløshet.

Browns arbeider om hjemløshet startet i våren 2020 da han bestemte seg for å lage et kunstprosjekt om de hjemløses situasjon under koronapandemien i Berlin. I forbindelse med dette prosjektet ble Brown kjent med Manuell. Manuell har bodd på gaten i flere år og oppholdt seg i ulike tyske byer. De to kom godt overens og Manuell ble Browns assistent og døråpner inn i en ukjent verden for Brown. Manuell hjalp med å opprette kontakt med hjemløse i Berlin. Nettsiden meinheim.org ble lansert fire måneder senere, i juli 2020. Der kan man se videointervjuer og portrettfoto av tolv hjemløse med svært forskjellige personligheter, historier og skjebner. Vi møter Manuell igjen i utstillingen i Sølvberget galleri.

Per Christian Brown vil være til stede under montering og åpning av utstillingen.

Utstillingen er støttet av Billedkunstnernes vederlagsfond, Fritt ord og Fond for lyd og bilde.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙