Byste av Kielland med "pridekrans" og sløyfe.

Klassikerlørdag: Skeive klassikere på Kiellandsenteret

I år markeres Skeivt kulturår, en feiring av at det er gått femti år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge. I den anledning har vi omgjort Kiellandsenterets faste programserie «Klassikerlørdag» til «Skeive klassikere».

I løpet av høsten byr vi på møter med forfatterskap som på ulikt vis løfter fram skeivhet og skeive erfaringer, og som gir et innblikk i mangfoldige, og kanskje også provokative, fortellinger. Sjekk aktuelle navn og forfattere i programoversikten nedenfor og bestill plassbilletter.

Om klassikerlørdag

Trenger du en oppfriskning på noen av bøkene du leste på skolen, men ikke husker så mye av? Er det mange forfattere du tenker du burde ha lest men ikke klarer å komme i gang med?

Kiellandsenterets klassikerlørdag presenterer eldre og nyere litterære klassikere, og er et ypperlig sted for å friske opp litteraturkunnskapene.

Denne populære programserien gir deg en innføring i de viktige forfatterskapene og de store verkene i form av foredrag og samtaler, og skal inspirere til fordypning i noen av de klassiske mesterverkene du finner i bibliotekets hyller.

An unhandled exception has occurred, see browser dev tools for details. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙