Dmytro Larin m.fl. The Revolution of Dignity
The Revolution of Dignity - “den verdige revolusjonen”, startet 21. november 2013 på Maidan-plassen i Kiev som en fredfull protest. Senere ble protestene fulgt av sammenstøt med politiet, barrikader i gatene samt storming av regjeringsbygg. En har aldri tidligere sett slike radikale forandringer i Ukraina.
Både i Ukraina og i resten av verden ble alle veldig overrasket over det som skjedde. Revolusjonen endte etter tre måneder. Tre år senere endrer Ukraina seg fremdeles hver dag. Det samme gjør de som lever der.
Revolusjonen og krigen som fulgte synliggjorde de motstridende holdningene til folket i Ukraina: En samfunnsbesvissthet uten sidestykke, barmhjertighet og undertrykkelse, egoisme og offer, temperamentet og intoleransen, men framfor alt motet.
Den verdige revolusjonen viste at Ukraina er i stand til å forenes for å bekjempe den korrupte regjeringen. Det ga håp om at Ukraina kunne bli europeisk land nærmest over natten. Likevel, tre år etter, forstår vi at revolusjonen kun var et første steg på veien mot et nytt land, og at ingen hadde forsvart landet om ikke Ukraina selv kunne beskyttet seg.
Utstillingen, som er en fotoutstilling, kuratert av Kateryna Taylor og Gleb Gusev, viser hva revolusjonen betydde, hvorfor den skjedde og hvordan tilstanden er i dag.
Emner som blir belyst i utstillingen:
Samfunnet like før revolusjonen Kronologi av hendelser. Menneskene som skapte revolusjonen Konsekvenser av revolusjonen
Utstillingsperiode: 16. september - 29. oktober 2017.