Hva leter du etter?
Omslag Jakthundene av Jørn Lier Horst

Problemstilling til fordypningsoppgave om romanen Jakthundene av Jørn Lier Horst

SPØRSMÅL: "Hei, jeg er elev på påbygg og holder på med fordypningsoppgaven i norsk. Har da valgt å fordype meg i kriminallitteratur.

Har da valgt å lese Jakthundene av Jørn Lier Holst. Problemstillingen jeg har valgt er: Hvilke trekk ved boken er typiske for kriminalsjangeren, og finnes det flere temaer som boken tar opp? Ønsker innspill på om dette kan være en god problemstilling eller om den bør fokusere på noe annet. Håper dere har tid og mulighet til å svare på dette."

SVAR: Hei, og takk for spørsmålet! Jeg ville nok fokusert på hvordan boka er typisk for krimsjangeren, slik du skisserer i problemstillingen, og da gjerne både sett på likheter og ulikheter. Kanskje du kan få det med i problemstillingen også? At du ikke bare ser på det som er typisk, men også det som er utypisk?

Ellers høres det ut som et godt utgangspunkt å ha bestemt seg for både bok og tema! Noen lærere vil gjerne at elevene skal skrive om to bøker, husk å spørre læreren din om dette, slik at du skriver om to bøker hvis det er kravet. Å skrive om to bøker er dessuten en fordel! Da har du enda mer mulighet til å sammenligne, og det er viktig i en fordypningsoppgave.

Lykke til med fordypningsoppgaven!

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙