Hva leter du etter?
Fra Min skyld av Abid Raja

Fordypningsoppgave om Min skyld av Abid Raja

SPØRSMÅL: Hei! Jeg har valgt å ha fordypningsoppgave om boka "Min skyld" av Abid Raja, og lurte på om dere hadde noen gode sekundærkilder jeg kan bruke? Jeg har laget en problemstilling: Hvordan fremstiller Abid Raja kulturmøter og kulturkonflikter i boka "Min skyld"?

SVAR: Hei, og takk for spørsmål!

Min skyld beskriver kulturmøter og -konflikter svært godt, samtidig som det er en bok som strekker seg utover akkurat denne problemstillingen og berører noe større, noe universelt og tidløst knyttet til det å være menneske.

Du kan for eksempel bruke fagbøker som Identitet og tilhørighet: om ressurser og dilemmaer i en flerkulturell oppvekst (2018) av Lill Salole og Verdier i konflikt: etikk i et mangfoldig samfunn (2020) av Odin Lysaker og Terje Emil Fredwall (red.). Men du finner også fagtekster om kulturmøter i litteratur på Internett, for eksempel på NDLA sine sider, og du kan bruke kommentarer om- og anmeldelser av Min skyld i aviser som Morgenbladet og Aftenposten.

Biblioteket på Senja VGS foreslår også en god del sekundærlitteratur, og steder man kan finne sekundærlitteratur om temaet, nederst i denne artikkelen: https://senjavgsbiblioteket.wordpress.com/litteraere-emner-g-l/kulturmote/

Det kan også være interessant å ta en kikk på denne boka: https://www.nb.no/nbsok/nb/5d5b9c1cdbfdf6b2401f27a33c0eb1bc?index=1#0 , som handler om nazismen som ideologi og dens undertrykkelsesstrategier, men som også sier noe om dype menneskelige, psykologiske og filosofiske årsaker til å forakte og fortrenge svakhet og annerledeshet.

Lykke til med fordypningsoppgaven!

Vennlig hilsen Hild, Sølvberget

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙