Hva leter du etter?
Napoleon krysser Alpene, maleri av Jacques-Louis David falt i det fri

Filmer og bøker om Napoleon

Ridley Scotts film om Napoleon Bonaparte vil du ikke gå glipp av. Her er bøkene og filmene du kan låne som oppvarming.

De fleste tenkelige merkelapper er festet på Napoleon og hans livsverk. Offiseren fra Korsika steg til topps i det franske samfunnet i kaoset etter den franske revolusjonen. Da han var beseiret for siste gang i 1815, hadde Europa forandret seg for alltid.

Det er anslått at det finnes 300 000 biografier om Napoleon. Det betyr i så fall at det har blitt publisert 4 bøker om Napoleon HVER DAG siden han døde i 1821. En Napoleon-oman var Stavangers egen Alexander Kielland. Omkring Napoleon er blant hans siste verk, les mer om boka i vår artikkel.

Napoleons liv har selvsagt vært filmatisert også, men den definitive filmen har kanskje manglet. Sånn må Ridley Scott ha tenkt da han sa ja til å regissere Napoleon, som har premiere i november. Det blir garantert en visuell fest, for ingen lager filmer som SER bedre ut enn Ridley Scott.

Napoleon slutter ringen for Ridley Scott. I 1977 debuterte han med en billig, men ufattelig stilig film som heter The Duellists. Den foregår også under Napoleonskrigene i Frankrike, og er obligatorisk oppladning til høstens storfilm for deg som ikke har sett den.

Alors! Her er bøker og filmer du kan låne før du går på kino og ser Joaquin Phoenix som Napoleon:

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙