Hva leter du etter?
Familien Bridgerton: En hemmelig allianse av Julia Quinn

Liker du Familien Bridgerton?

Vil du lese om en annen tid med herskapelige hus, herskap og tjenere og drama? Her er boktipsene for deg.

Hemmelighetene på Nanreath Hall av Alix Rickloff


Cornwall, 1940: Røde Kors-sykepleieren Anna kommer tilbake til England og får vite at adoptiv-foreldrene hennes har mistet livet i et flyangrep. Samtidig stasjoneres hun på et militærsykehus på Nanreath Hall, hvor hun som barn bodde sammen med sin biologiske mor, lady Katherine Trenowyth. Kan oppdraget påmilitærsykehuset gi henne muligheten til å få vite mer om familien hun aldri egentlig har kjent? Etter hvert som Anna kommer nærmere familiehistorien, oppdager hun at den handler om uoppfylte drømmer, sorg og en hemmelighet det kan være risikabelt å grave i.

Hemmelighetene på Nanreath Hall av Alix Rickloff - Forside

Huset på Silvermoor av Tracy Rees


To unge venner er i ferd med å tre inn i en verden av penger, privilegier og familiehemmeligheter. South Yorkshire, 1899. Tommy har alltid visst at når han ble gammel nok, ville han bli sendt for å jobbe i gruvene. Det vil han for enhver pris unngå. Josie, hans beste venn fra nabolandsbyen, ønsker også å unnslippe sin skjebne. Et forlatt hus ligger på veien mellom deres to landsbyer. Heston Manor har vært avstengt i årevis etter en familietragedie. Tommy og Josie bestemmer seg for å utforske dette huset, og det har uante konsekvenser.

Boka Huset på Silvermoor av Tracy Rees forside

Den glemte Deverill av Santa Montefiore


Den glemte Deverill er en frittstående roman fra samme univers som den bestselgende trilogien til Santa Montefiore: Slottskrønikene - serien som har tatt norske lesere med storm! Den glemte Deverill kan leses uavhengig av serien; og er en episk roman som spenner århundrer og omfavner hemmeligheter, tap, begjær og kjærlighet.

Den Glemte Deverill av Santa Montefiore - Forside

Huset Dilberne av Fay Weldon


Fay Weldon skapte den klassiske TV-serien "Herskap og tjenere", enforløper til Downton Abbey. Nå tar hun oss tilbake til den fascinerende epoken i Storbritannia ved utgangen av det nittende århundre hvor vi gjennom tre uker følger livene til herskap og tjenere. I herskapshuset til jarlen av Dilberne serveres det fortsatt ni retter til middag, og kvinnenes kjoler er drapert med diamanter, til tross for at familien står påkonkursens rand. Lady Isobel Dilbernes eneste løsningen er å gifte bort sin sønn Arthur til en velstående arving. Første bok i trilogi.

Toner av kjærlighet og krig av Santa Montefiore


Året er 1925. Deverill-familiens elskede hjem gjennom hundrevis av år, Castle Deverill, har brent ned til grunnen. Men den unge Celia Deverill er fast bestemt på å bygge opp igjen de triste ruinene til sin fordums prakt. Celia er godt gift og velstående, og hun må jo tross alt holde eiendommen innen familien. Men det er mørke skyer i horisonten. Finansmarkedet har begynt å skjelve og usikkerheten tar nok en gang overhånd. Første bok i trilogien «Slottskrønikene».

Toner av Kjærlighet og Krig av Santa Montefiore - Forside

Tsarens helgen av Debra Dean


I denne elegante og stemningsfulle romanen, tar Dean oss med tilbake til Russlands ekstravagante kongelige liv på 1800-tallet. Her gjenskaper hun det fascinerende livet til Xenia av St. Petersburg, byens skyts helgen.Xenia er født inn i kongelige kretser. Hun forelsker seg i den karismatiske soldaten og sangeren, Andrei. De gifter seg, og får et barn. Når en tragisk visjon viser seg å bli virkelig, knuser det Xenia, og den dype sorgen endrer livet hennes drastisk. En dag forsvinner hun sporløst.

Belgravia av Julian Fellowes


15. juni 1815 er alle viktige og ærbare medlemmer av British Society samlet på ball i Brussel. Dette er like før slaget ved Waterloo, og mange av mennene som deltar på ballet kommer allerede neste dag til å befinne seg på slagmarken. For familien Trenchard vil denne kvelden forandre alt. Men det er først 25 år senere at ringvirkningene fra ballet virkelig merkes. For i denne nye verden, hvor aristokratiet menger seg med de nyrike, finnes dem som foretrekker at hemmeligheter fra fortiden forblir begravet.

Belgravia av Julian Fellowes - Forside

Kvinnene på Cavendon Hall av Barbara Taylor Bradford


En sommerhelg i 1926 samler jarlen hele familien på Cavendon Hall. Med dem er medlemmer fra familien Swann, som har tjenestegjort i huset i generasjoner og kjenner alle hemmeligheter. Godset er truet: I kjølvannet av den store krigen er Cavendon på konkursens rand. Godsarvingen ønsker skilsmisse slik at han kan følge sitt hjerte. Og jarlen har en overraskelse til dem. De glade tjueårene setter kursen mot den store depresjonen.

Kvinnene på Cavendon Hall av Barbara Taylor Bradford - Forside

Huset Longbourn av Jo Baker


Det er vaskedag hos tjenestejentene på Longbourn House, og Sarahshender er sprukne og røde. Livetnedenfor trappen blir styrt av Mrs Hill, en husholderske med et ømt hjerte og en vilje av stål. Men hverdagslivet er i ferd med å forandre seg når det ankommer en ny mannlig tjener til Longbourn. Han bærer med seg hemmeligheter og en duft av hav. Handlingen i Jo Bakers roman er satt til tidlig på 1800-tallet på godset Longbourn, stedet der Jane Austens roman "Pride and prejudice"utspiller seg.

Huset Longbourn av Jo Baker - Forside

Tess av slekten d’Urberville av Thomas Hardy


Tess er en sterk og selvstendig kvinne, som på tross av at hun prøver å gjøre det som er rett, blir møtt avsamfunnets dobbeltmoral og fordømmelse. Hun blir et offer for omstendigheter hun ikke har kontroll over, og konsekvensene blir fatale.Tess, det eldste barnet til en drikk-feldig bonde, blir tvunget til å oppsøke den adelige familien faren mener de er i slekt med.

Tess av slekten d`Urberville, av Thomas Hardy

Beatrice og Benedikt av Marina Fiorato


Messina, Sicilia 1588: Beatrice av Mantua tilbringer sommeren ved hoffet til onkelen Leonato, for å holde hans datter Hero med selskap. Her møter hun den unge soldaten Benedikt av Padua. De er begge rappkjeftet og tøffe, og det er nettopp dette som får dem til å forelske seg i hverandre. Stormende forelsket blir de splittet, av katastrofer og menneskelige misforståelser. Med et hav i mellom seg, og splittet av krig og baktalelser, begynner de den ti år lange odysseen for å finne tilbake til Messina - og hverandre.

Beatrice og Benedikt av Marina Fiorato - Forside

Et nytt liv for Florence Grace av Tracy Rees


Florrie er foreldreløs og lever en beskjeden tilværelse i Cornwall sammen med bestemoren. Men da hun fyller femten, får hun vite at hun er i slekt med en velstående familie i London. Over natten endrer livet hennes seg, da hun flytter fra landsbyen til storbyen, fra fattigdom til rikdom. Hun strever med å forstå reglene i denne merkelige nye verdenen. Og etter hvert må hun også prøve å forstå dragningen hun føler mot den gåtefulle og alvorlige Turlington Grace, en mann med mange mørke hemmeligheter.

Boka Et nytt liv for Florence Grace av Tracy Rees

En amerikansk prinsesse av Stephanie Marie Thornton


Alice Roosevelt er kan hende presidentens datter, men hun er ingen nikkedukke, og like kald som sin signaturfarge Alice Blue. Den sigarettrøykende, pokerspillende førstedatteren vet at den eneste måten en kvinne kan bli synlig i Washington på, er å skape bølger - store bølger. Hun er like skarpsindig og sofistikert som den mest erfarne politiker, og bruker sin kjendisstatus til å se hvor langt hun kan komme i den spennende og forførende verdenen av politiske intriger.

Boka En Amerikansk Prinsesse av Stephanie Marie Thornton forside

Familien Winther av Katrine Wessel-Aas


Vi befinner oss i Trondheim på slutten av 1800-tallet, hvor en ny tid er i emning. Økonomiske nedgangstider truer, en ny arbeiderklasse vokser frem og gamle tradisjoner og formuer står for fall. Dette skal også få store konsekvenser for byens ledende sosietetskvinne Cecilia Winther og resten av familien hennes. Alles øyne er på Cecilia, det følges ivrig med på alt hun sier og foretar seg. Men bak fasaden kjemper hun en hard kamp for å opprettholde familieidyllen. Dette er første bok i serien om Winther-dynastiet.

Familien Winther av Katrine Wessel Aas - Forside

Tekstene er hentet fra forlagenes bokomtaler.


Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙