Hva leter du etter?
Linn Strømsborg med boka sin Faen faen faen

Har du hørt om boktrenden "Coming of middle-age"?

En ny bok-trend er blusset opp: Coming of middle-age! Ganske mange forfattere, norske som utenlandske, skriver om hvordan det føles å stå i midten av livet.

Vi har samlet en del av de bøkene som du må lese, hvis du er nysgjerrig på denne bok-trenden eller selv befinner deg midt i livet.

I den nye bok til Linn Strømsborg, Faen faen faen, er hodepersonen Britt sint. Hun er sint på familien sint, på vennene hennes, på mannen hennes. Hun er rett og slett sint på livet!

Men hva er det med bøkene som tar opp denne livsleden? En ny bok-trend er blusset opp, for det er ikke bare Strømsborg, Knausgård og Erlend Loe som er opptatt av nettopp dette emnet i bøkene sine.

Vi gir deg noen bokforslag til hva du må lese hvis du også er sint, eller kanskje bare er nysgjerrig på denne boktrenden:

Livets omkostninger av Deborah Levy

Livets omkostninger av Deborah Levy bokforside

Denne boka er den andre bok i Levy sin memoartrilogi om livet hennes. I Livets omkostninger er Levy akkurat blit skilt og prøver å navigere midtlivskrisen samtidig med at hun som forfatter forsøger å forstå hvorfor kvinner er blit oversett og tilsidesatt opp gjennom historien.

Historie om et ekteskap av Geir Gulliksen

Historie om et ekteskap av Geir Gulliksen bokforside

Enda en bok om kjærlighetens forfall. To mennesker som elsker hverandre helt til de ikke gjør det lenger. En veldig trist, men interessant bok om å finne seg selv på andre siden av et langt og definerende forhold.

Detaljene av Ia Genberg

Detaljene av Ia Genberg bokforside

Kanksje ikke den klassiske bok om midtlivskrise, men midt i livet er hodepersonen fremdeles. En kvinne ligger syk i sengen med feber og kommer til å tenke på fortidens kjærlighets- og vennskapsrelasjoner. Dette er en poetisk roman om å reflektere over de definerende personene man møter gjennom hele livet.

Få med deg mer lesetips innom denne boktrenden, i vår lesersrvisbrosjyre:

Coming of middle age

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙