Hva leter du etter?

Roky Erickson & the Aliens - The Evil One

Platen som ville fått Charlie Manson til å gjøre i buksene.

Det er ikke en satandyrkende svartmetallgutt men en skrudd legende som spiller skikkelig rock'n roll. "Click Your Fingers Applauding the Play"

Roger "Roky" Kynard Erickson fra Dallas Texas vokste opp på en diett av Kinks, Stones, SF-tegneserier og B-skrekkfilmer, sammen med en gjeng halvkriminelle småbrødre og en dominerende, kristenfundamentalistisk ex-operasanger av en mor.

Roky dropper ut av high school og slipper sin første singel i 1965 "You're Gonna Miss Me", noen måneder seinere var han frontmann i det legendariske garage-psykedelia bandet 13th Floor Elevators.

500 LSD tripper seinere får han et dårlig råd. Han ble rådet til å spille gal for å slippe en fengselsstraff. Dette gjorde han litt for godt og ble diagnostisert som schizofren og sperret inne på Rusk State Hospital i Austin TX. der han fikk gjennomgå alt unntatt lobotomering.

Etter 3 ½ år med elektrosjokker og mengder med tunge medisiner fikk Roky permisjon for å gå i studio sammen med produsenten Stu Cook og bandet The Aliens.

Stu Cook tidligere bassist i Creedence Clearwater Revival hadde full hyre med å holde Roky fokusert de timene de hadde til rådighet, men tiden ble brukt godt. Med skjenende gitarer fra Duane Aslaksen og kompakt tromming av Fuzzy Furioso sparker Roky sammen med sine Aliens i gang sin egen B-film.

Musikken er rå velspilt rock'n roll, med en intens og sjelfull vokal. Platen har et lass av kanonlåter "I Think Of Demons","Creature With The Atom Brain", "Night Of The Vampire", "Two-Headed Dog", "Don't Shake Me Lucifer, og "Bloody Hammer". Låtenes tema speiler godt hva den godeste Roky var opptatt av.

Dette er en sjelden god plate som jeg lett spiller høyere enn hva naboene setter pris på.

Ta deg en tur på biblå og lån det vi har av Mr. Erickson

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙