Hva leter du etter?

Lyden av Zimbabwe

Zimbabwe er en gullgruve for musikk.

Zimbabwe er en gullgruve for musikk. Republikken Zimbabwe, grenser opp mot Zambia, Mosambik, Sør-Afrika og Botswana. Navnet Zimbabwe er hentet fra ruiner som ligger i landet, fra en kultur som eksisterte i middelalderen. Victoriafallene er et populært turistmål ved Zambezi.
Viktige eksportvarer er tobakk, gull, nikkel, bomull, asbest, sukker, mais, frukt og grønnsaker.
Og den fantastiske musikken.

Det kanskje viktigste instrumentet:

Mbira , av europeere kalt tommelpiano; knipse-lamellofon. Det består av en liten plate eller resonator som det i vifteform er festet fjærer av metall, bambus el.l. til; disse knipses med tommelfingrene. Lengden av den frittsvingende delen av hver lamell bestemmer tonehøyden. Tradisjonelt er det bare kjent i Afrika. Den zimbabweske mbiraen har 32 tangenter, noe som er flere enn de fleste andre lignende instrumenter har.

Sungura er en sjanger som vokste frem på 80-tallet med instrumenter som trommer, gitar og bass. James Chimombe og hans romantiske ballader er sjangerens mest populære

Chimurenga stilen fremste utøver er Thomas Mapfumo. Musikken har ofte samfunskritiske tekster, og selv om den er basert på mbira-musikk så brukes det moderne elektroniske instrumenter.Andre stiler som er vanlige er gospel, rumba og soukos som har opphav i Kongo.

Thomas Mapfumo er en av de fremste musikerene og kanskje den største stjernen fra Zimbabwe. Her er en liten mix av mine favoritter.

John Chibadura – Er Rumba sjangerens stjerne. Denne samlingen er en god start

Spille liste med sanger fra noen av de klassiske platene du bør høre fra Zimbabwe

Bla i bibliotekets samling med musikk og bøker fra Zimbabwe

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙