Hva leter du etter?

Butch Hancock

West Texas Waltzers & Dust-Blown Tractor Tunes (1978)

Butch startet sitt musikalske korstog i 1970 for å forsvare og gjenreise Williams/Guthrie/Rodgers tradisjonen og dens ære med kompisene Jimmie Dale Gilmore og Joe Ely i gruppen The Flatlanders.

The Flatlanders fra Lubbock Texas var som en av platetitlene antyder More a Legend Than a Band, bandet var en økonomisk fiasko når de eksisterte men de fikk seinere en enorm innflytelse på alt. country bølgen som startet seinere på nittitallet. The Flatlanders gikk hver til sitt etter kassettutgivelsen fra 1972.

Butch åpnet et galleri i Austin, malte, fotograferte og skrev låter inspirert av landskapet han hadde rundt seg og solo debuten fra 1978 West Texas Waltzes & Dust-Blown Tractor Tunes er et resultat av dette.

Platen er en gripende kjærlighetserklæring til musikken og naturen i the Lone Star State, en lyrisk og nedstrippet plate som både har en politisk og sosial bevissthet i god gammel Woody Guthrie tradisjon.

Butch hadde selv vokst opp på et gårdsbruk utenfor Lubbock der mye av ungdommen ble tilbrakt i traktorsetet der han filosoferte og betraktet landskapet som både var grunnlaget for katastrofer og mat på bordet.

Instrumentene som blir brukt på platen er munnspill og gitar, enkelt som tidlig Dylan men utrolig effektfullt for å underbygge tekstene.

Men platen handler ikke bare om sanger som Dry land farm og I wish I was only workin, men er like mye en hyllest til lørdagskvelden og ...let's dance like the dickens to the West Texas Waltz...

Når du har hørt denne og Own & Own fra 1989, bør du også sjekke ut soloplatene til de andre Flatlanders guttene.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙