Hva leter du etter?

Boktips for 0-2-åringer

Trenger du boktips for 0-2-åringer, finner du det her. Tekstene er basert på forleggernes/distributørenes omtaler.

Vi ønsker å vise barn at det er gøy å lese, og der tror vi som jobber med barne- og ungdomslitteratur at vi har noe til felles med førskolelærere og foreldre.

Minsten liker av Mervi Lindman

Minsten liker dukken. Ballen og togbanen, grøt og å danse. Men ikke støvsugeren! Dette er en humoristisk fortelling med lite tekst og uttrykksfulle illustrasjoner.

9788202714604

Hurra for lille kanin av Fagervik, Ingrid Erøy

Bli med når Lille Kanin feirer bursdag sammen med vennene sine. Lille Kanin gleder seg til å gjøre alt som er gøy med å ha bursdag. I tillegg lærer Lille Kanin å telle fra 1 til 10. Boka har fargerike og lekne illustrasjoner, og tekst på rim. Lille Kanin er kjent fra merkvareserien Blafre. Kartonert.

9788202674465

Vesle vil også bake av Mileman, Hannah og Dåsnes, Nora

Vesle vil gjøre det samme som Store. Når Store baker så vil Vesle også være med. Problemet er at Vesle har sin helt egen måte å bake på, og da kan alt skje. Flaks for Vesle så er det hjelp å få for den som er liten. Kanelbolle er jo egentlig det beste som finnes. Serien om Vesle er humoristisk og følger Vesles stadige oppdagelsesferder. Verden er full av nye og rare ting. Av og til er det for langt opp eller for bratt ned. Noen ganger er det vanskelig og skummelt. Selv om Store tror at Vesle ikke kan klare ting selv, så er Vesle ganske lur og det er klart at Vesle kan også. Historien følger Vesles små dilemmaer og store følelser. Illustrasjonene er fargesterke og i en uttrykksfull strek.

9788203268380_org_562ad159924fab52091c407b2e034773

Natti natt, Babblarna av Anneli Tisell

Babba, Bibbi, Bobbo og Dadda, Diddi og Doddo holder til i Babblarnas verden. Det er leggetid og Babblarna er på vei til sengs. En etter en kryper de ned i sengen. Teksten er basert på Babblarnas vuggesang, så man kan også synge teksten i denne boka. Ved å se på bildene og lese teksten kan man ta aktivt del i fortellingen ved å peke, svare, gjette og finne rett ord på alt de foretar seg. På den måten lærer man språkets oppbygging og å anvende språkets melodi. Hver gang man leser fortellingen, blir språkutviklingen ubevisst stimulert. Babblarna er utviklet i samarbeide med Karlstadsmodellens grunnlegger Iréne Johansson, hvor målsettingen er at alle skal ha mulighet til å lære, utvikle og bruke språket igjennom samarbeid.

Babblarna

Det skumle monsteret av Axel Scheffler

Det er regnvær og bakedag. Line er alene inne, og oppdager noe skummelt utenfor vinduet. Det er Tramp som har kledd seg ut som monster. Line blir redd, men finner etter hvert ut at det skumle kan bli forvandlet til noe moro om man bare tør. Fortellingen om kaninen Tramp og musa Line er en hverdagslig historie det er lett å identifisere seg med.

Det+skumle+monsteret

Hei!: dyrebok for de minste av Linda Assarsson

I denne boka kan en bli med på eventyr i dyrenes verden, løpe om kapp med katten, og klappe elgen. Det er mange spennende dyr å hilse på og snakke med.

Hei

Lille Anna leker med farger av Inger og Lasse Sandberg

Lille Anna leker med farger, blant annet en rød håndveske, en grønn krokodille og en blå bil. Lær mer om 10 farger og se hvor morsomt Lilla Anna har det.

LilleAnna

Minsten er sint av Mervi Lindman

I dag er Minsten fryktelig sint. Like sint som en løve, eller kanskje en krokodille. Han ødelegger legotårnet, han sparker og skriker. Men det er slitsomt å være sint hele tiden. Da er det bedre å være en liten kanin i fanget til mamma. Her er det mange sterke følelser. Dette er en humoristisk fortelling med lite tekst og uttrykksfulle illustrasjoner.

Titt, pek, les og le sammen med Minsten!

Minsten

Påls ball av Barbro Lindgren og Eva Eriksson

Vesle Pål med tynne bein og blåstripa bukser, leikar med ein ball. Dei gule hårstråa står ende til vers. Bleiebaken subbar bakken. Pus tek frå han ballen, men Pål vil få han att. Illustrasjonane er humoristiske akvarellteikningar kor hovudpersonane og det som er omtala i teksten, stig klart fram. Teksten er skriven slik som eit lite barn formar sine første setningar.

pål

Ellen og Ole leker av Catarina Kruusval

Ellen og Ole har det gøy sammen. De leker både ute og inne, de spiser, sykler, aker kjelke eller drar til svømmehallen. Kartonert pekebok.

Det finnes flere bøker om Ellen og Ole.

EllenogOle

Julia spiser alt av Eva Eriksson og Lisa Moroni

Mormor og Julia lager sølekaker. Mormor later som hun spiser dem, men Julia spiser alt. De går hjem for å spise ordentlig mat isteden. Mens mormor forbereder middagen, prøvesmaker Julia både plastelina og hundemat og godteripapir. Da mormor endelig serverer pølser, orker Julia nesten ingen ting. Men dessert er det alltid plass til. Dette er en humoristisk hverdagssituasjonsfortelling.

Les også de andre bøkene vi har om Julia.

Julia Spiser

Smokken av Leslie Patricelli

Det er krise. Favorittsmokken er borte. Den vesle pjokken leter over alt etter den kjære smokken sin. Dette er en humoristisk historie som mange små vil kjenne seg igjen i. Sjekk også ut Leslie Patricellies andre fabelaktige bøker for de yngste!

Smokken

Lille hånd av Emma Adbåge

En liten hånd kan gjøre mye rart, som f.eks. røre grøt, male bilde, vinke til mamma eller klippe med saks. Når kvelden kommer er den trøtt. Da vil den bare holde hånden. Dette er en bok som tar utgangspunkt i de forskjellige kroppsdelene og hva de gjør i løpet av dagen. Kartonert. Pekebok for de yngste. Les også Emma Adbåges andre bøker i samme serie!

Emma_lillehanden

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙